mandag 12. november 2007

Staten inn på Facebook

Ifølge Knut Natvig, i en kronikk i Aftenposten 23.august, er informasjonen på offentlige nettsteder vanskelig å finne. Jeg tror imidlertid ikke som Natvig at det går an å lage én altomfattende tjeneste som vil nå ut til hele befolkningen. Staten må heller satse på integrere sine tjenester der hvor brukerne er, for eksempel på Facebook.

Det handler om å støtte opp om eksisterende bruksmønster, og å utnytte brukernes engasjement og det faktum at brukere av slike nettverk kan utdanne og informere hverandre. Dagens nettbrukere er mer fragmenterte enn noensinne, både smak og preferanser er i økende grad forskjellig.

En god og brukervennlig tjeneste er ikke nok. Unge mennesker synes offentlige tjenester er grå og kjedelig, andre finner ikke det de leter etter fordi informasjonsjungelen er blitt ugjennomtrengelig. De trenger dialog og hjelp fra andre til å finne frem. Det ligger derfor et potensial i å la folk selv modifisere og dele offentlige tjenester og informasjon seg i mellom.

Nettsamfunn har vist seg å være debattstimulerende og innholdsdelende miljøer. Miljøer som utfordrer tanken om enveiskommunikasjon. Det offentlige må inn i en mer aktiv dialog med befolkningen. Å lage grupper for og varianter av enkelt offentlige tjenester på Facebook er derfor ikke en fjern tanke.
Staten inn på Facebook - Dagbladet.no - kultur

Ingen kommentarer: